Νικόλαος Κοντοράβδης Χειρουργός Λαπαροσκόπος, Αμπελόκηποι, Αθήνα (2024)

O χειρουργός λαπαροσκόπος Νικόλαος Κοντοράβδης, γεννήθηκε το 1971 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το ιδιωτικό λύκειο ¨Η Eλληνική παιδεία¨ στο Μαρούσι.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Το 1989 με τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων εισέρχεται στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, στη Θεσσαλονίκη. Αποφοιτεί από τη Σ.Σ.Α.Σ και την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 1995.

Τα έτη που ακολουθούν έως την έναρξη της ειδίκευσής του το έτος 1999, σηματοδοτούν την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία. Αρχικά ως Ιατρού Μονάδος στον νομό Ρεθύμνου και μετέπειτα σε κλινικές και τμήματα του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ολοκληρώνει την ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική τον Σεπτέμβριο του 2005 μετά από 6ετή εκπαίδευση στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Π.Β Δημακάκου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, διακρίθηκε για το ήθος και την εργατικότητά του λαμβάνοντας σχετικό τιμητικό τίτλο, αλλά και για τις επιστημονικές του γνώσεις. Συμμετείχε σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της κλινικής, από την κλινική πράξη έως το πειραματικό χειρουργείο, ενώ η αγάπη του για τη λαπαροσκοπική χειρουργική είναι εμφανής και ως τελειόφοιτος γίνεται εκπαιδευτής στα σεμινάρια λαπαροσκοπικής χειρουργικής που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής.

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

Η κλινική μελέτη του σχετικά με την «επίδραση της γρελίνης στο χειρουργικό stress» το ίδιο διάστημα, αποτέλεσε και το θέμα της διδακτορικής του διατριβής, που του απέφερε τον τίτλο του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Απρίλιο του 2009.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

H επαγγελματική του εμπειρία εμπλουτίζεται διαρκώς όντας επιμελητής χειρουργός στα 401 ΓΣΝΑ και ΝΙΜΤΣ, ενώ δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα από το 2006.

Μεγάλο μέρος της εμπειρίας του στην χειρουργική του πεπτικού και κυρίως του καρκίνου του παχέος εντέρου και των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου, την απέκτησε δίπλα στον χειρουργό Σωτήρη Μπαράτση, πρωτοπόρο στο εν λόγω πεδίο στην Ελλάδα. Η συνεργασία τους αναμφίβολα αποτέλεσε παράγοντα που οδήγησε στην διαμόρφωση της χειρουργικής του προσωπικότητας.

Το 2013 μεταβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο στην προσπάθεια για αναζήτηση της πλέον εξειδικευμένης γνώσης στους τομείς που όπως διαφαίνεται θα αποτελέσουν και το αντικείμενο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός του: τη χειρουργική της παχυσαρκίας και των ενδοκρινών αδένων.

Μετά τον επαναπατρισμό, απο το έτος 2015 έως και το έτος 2023 εργάζεται ως επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο 401 ΓΣΝΑ και ως Αν. Δντής Χειρουργός στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Παράλληλα εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης (Σεπ 2018-Σεπ 2021) και εν συνεχεία ως Αν. Διευθυντής Β΄ Χειρουργικής Κλινικής (Σεπ 2021-σήμερα) στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα Hammersmith Hospital και University College Hospital του Λονδίνου θα εξειδικευθεί δίπλα σε ηχηρά ονόματα του χώρου. Η θητεία του ως Senior Clinical Fellow και εν συνεχεία ως Senior Registrar (επιμελητής σε έμμισθη θέση), θα του δώσουν την επιστημονική ώθηση να αναπτύξει την χειρουργική του τεχνική και να αποκτήσει ολοκληρωμένη και βαθιά γνώση στο αντικείμενο ενδιαφέροντός του.

Οι ελάχιστα επεμβατικές (λαπαροσκοπικές) τεχνικές εξακολουθούν να βρίσκουν εφαρμογή στην πιο εξελιγμένη μορφή τους στα νοσοκομεία του Λονδίνου που εργάζεται και συντελούν στην τεχνική του αρτιότητα. Επεμβάσεις όπως η λαπαροσκοπική βουβωνοκήλη, η λαπαροσκοπική αφαίρεση χολής και το γαστρικό μανίκι λαπαροσκοπικά, εκτελούνται καθημερινά. Επίσης εξοικειώνεται με νέα τεχνολογικά βοηθήματα στο χειρουργείο, που πλέον αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την εξάλειψη επιπλοκών στην εφαρμογή παραδοσιακών χειρουργικών τεχνικών.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ

Σήμερα ο χειρουργός κος Νικόλαος Κοντοράβδης κατέχει θέση Αν.Διευθυντή Χειρουργού στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και Διευθυντή Χειρουργού Τμήματος Βαριατρικής και Εξειδικευμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής σε γνωστές ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

  1. 25th International Congress of the European Association for Endoscopic Surgery – Frankfurt 2017
  2. 1st IFSO Online Symposium – “The right procedure for the right patient” – The importance of the selection in bariatric/metabolic interventions – 2016
  3. 24th International Congress of the European Association for Endoscopic Surgery – Amsterdam 2016
  4. Masterclass Esophagogastric Surgery Part II: Benign Disease – Athens 2016
  5. Workshop “Towards an ever less invasive surgery” – Naples (Italy), Monaldi Hospital – 2016
  6. 30οΠανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής & Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ με θέμα «Ποιότητα και Ασφάλεια στη Χειρουργική» – 2016
  7. 23rd United European Gastroenterology Week
  8. 20th World Congress of the International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders – Vienna 2015
  9. One Anastomosis Gastric Bypass του 20th World Congress of the International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders – Vienna 2015
  10. Bariatric / Metabolic Gastric Plication του 20th World Congress of the International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders – Vienna 2015
  11. Surgical Controversies in the Bariatric and Metabolic Specialty, που διοργάνωσε το Ethicon Bariatric Symposium – 2014
  12. “Laparoscopic Gastric Bypass with Fobi Ring – Advanced Masterclass” – London 2014
  13. SORTED Bariatric Course, Part two –London 2014
  14. Sleeve Gastrectomy Workshop –London 2014
  15. 4th Homerton Bariatric Surgery Symposium – London 2014
  16. 8th Hammersmith Endocrine Multidisciplinary Symposium – London 2013
  17. Εκπαιδευτικά Μαθήματα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας – 2011
  18. Μετεκπαιδευτική Διημερίδα με θέμα Λαπαροσκοπική – Ενδοσκοπική Χειρουργική – 2010
  19. 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού – 2009
  20. 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας – 2011
  21. European School of Laparoscopic Surgery – 2008
  22. 1st European Endoscopic Surgery Week – 2003
  23. 5th International Postgraduate Course “Frontiers in HPB Diseases” – 2007
  24. 4th International Postgraduate Course “HPB Marathon” – 2004
  25. 90th Annual Clinical Congress του American College of Surgeons – 2004
  26. Μετεκπαιδευτικά μαθήματα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής – 2003
  27. 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής, στο 7th International Symposium on Advanced Laparoendoscopic Surgery και στην 5η Επιστημονική Συνάντηση Προχωρημένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής – 2005
  28. Ημερίδα «Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση Χειρουργικών Παθήσεων Παχέος Εντέρου – 2002
  29. 4th International Symposium on Advanced Laparoendoscopic Surgery – 1999

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  1. Αναπληρωτής Διευθυντής, Β’ Χειρουργική Κλινική στο νοσ. ΝΙΜΤΣ – Σεπτέμβριος 2018 – σήμερα.
  2. Consultant Surgeon, 2ndSurgical Department, στο 401 Γενικό ΣτρατιωτικόΝοσοκομείοΑθηνών – Νοέμβριος 2014 έως Σεπτέμβριο 2018.
  3. Trust Specialty Registrar in Bariatric Unit / NHS Foundation Trust, University College London Hospitals – Μάιος 2014 έως Νοέμβριος 2014.
  4. Department of HPB Surgery at the Faculty of Medicine, Imperial College London Hammersmith Hospital – Νοέμβριος 2013 έως Μάιος 2014.
  5. Consultant Surgeon, 1st Surgical Department, 417 ΝΙΜΤΣ, Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού – Αύγουστος 2010 έως Σεπτέμβριος 2012.
  6. Consultant Surgeon, 2ndSurgical Department, 401 Γενικό ΣτρατιωτικόΝοσοκομείοΑθηνών – Σεπτέμβριος 2006 έως Αύγουστος 2010.
  7. Resident 2nd Surgical Department, University of Athens, Αρεταίειο Νοσοκομείο –Μάρτιος 2001 έως Ιούλιος 2005.
  8. Resident 2ndSurgical Department, 401 Γενικό ΣτρατιωτικόΝοσοκομείοΑθηνών –Μάρτιος 1999 έως Μάρτιος 2001.

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

  1. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας
  2. Τίτλος Ιατρικής Ειδικότητας Χειρουργικής
  3. Μέλος της European Association For Endoscopic Surgery
  4. Διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  5. Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία – Εκπαιδευτικά Μαθήματα 15ης σειράς Γενικής Χειρουργικής
  6. Specialist Register στο General Medical Council

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

  1. Πολυμενέας Γεώργιος – Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών
  2. Ανδρέας Α. Πολυδώρου, MD, F.A.C.S., Αν. Καθηγητής Χειρουργικής
  3. Έπαινος από τη Β’ Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – 2003
  4. Σωτήριος Μπαράστης – Χειρουργός, Τ. Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
  5. Πιστοποιητικό συμμετοχής ως Διδάσκων Εκπαιδευτής σε Μεταπτυχιακά Μαθήματα στις Βασικές Λαπαροσκοπικές Τεχνικές – 2005
  6. Καθηγητής Π. Δημακάκος – Διευθυντής Β’ Χειρουργικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου, Βεβαίωση της υπηρεσίας στη Β’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και συστάσεις – 2005
  • Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Νίκο Κοντοράβδη για την πολύ επιτυχημένη επέμβαση βουβωνοκήλης. Από την ίδια μέρα κιόλας περπάταγα χωρίς πόνο και ένιωθα σαν καινούριος!!!Ευχαριστώ!!
  • Γιατρέ μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ, μου αλλάξατε την ζωή!!! Ήδη, ενώ είναι λίγες οι μέρες μετά την επέμβαση, νιώθω πολύ καλά!!! Να είστε πάντα όπως τώρα, μην αλλάξετε ποτέ!!! Ένας πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός γιατρός!!! Ο Θεός να σας έχει καλά!!!
  • Γιατρέ μου να είστε καλά που ήσασταν εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο. Είστε ένας απίστευτος χειρουργός και ευελπιστώ να συνεχίσετε την δουλειά σας έτσι όπως ακριβώς την κάνετε!!! Και πάλι συγχαρητήρια!!!
  • Απλά υπέροχος!!! Σας ευχαριστώ και πάλι για τη mini λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή και εύχομαι να συνεχίσετε να προσφέρετε ένα τόσο αξιόλογο έργο!!! Συγχαρητήρια!!!
  • Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και την εξαιρετική δουλειά που κάνατε στην λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή!!! Συγχαρητήρια για το έργο σας και να είστε πάντα καλά!!!
  • Super χειρουργός από όλες τις απόψεις !!!Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την επέμβαση σε βουβωνοκήλη λαπαροσκοπικά.
  • Γιατρέ μου σας ευχαριστούμε πολύ για όλα! Να είστε καλά! Αναμένω με αγωνία να σας ξαναδώ απαλλαγμένη απο τα περιττά κιλά.
  • Εξαίρετος ιατρός με υψηλή κατάρτιση, άρτια εκπαιδευμένος και πάνω απόόλα Άνθρωπος!!!
Νικόλαος Κοντοράβδης Χειρουργός Λαπαροσκόπος, Αμπελόκηποι, Αθήνα (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6650

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.