Wat is Galentine's Day? Dít is alles wat je wil weten over deze dag van het jaar (2024)

Een hele dag om je besties in het zonnetje te zetten? Yes please.

Door Yarissa Snijders

Wat is Galentine's Day? Dít is alles wat je wil weten over deze dag van het jaar (1)

Een dag die ervoor gemaakt is om ervoor te zorgen dat je je bestie(s) in het zonnetje kan zetten: daar zeggen we geen nee tegen. We hebben het natuurlijk over Galentine's Day. De dag valt elk jaar op 13 februari, de dag voor Valentijnsdag, en is het best te omschrijven als Valentijnsdag voor je vriend(inn)en. Het maakt niet uit hoe je het viert: als je de dag maar met je dierbaren doorbrengt.

Net als Valentijnsdag is er natuurlijk geen speciale dag nodig om lief te zijn voor je besties, maar ja: wij zijn altijd groot voorstander van het vieren van de liefde. Het maakt niet uit of je single bent, in een situationship zit of al een relatie hebt: 13 februari is gereserveerd voor je gals.

De leukste Valentijnscadeaus die je nu jezelf cadeau wil doen >

Hoe vier je Galentine's Day?

Je kan het zo simpel houden of zo gek maken als je zelf wil. Host een etentje bij je thuis, ga naar de film, reserveer bij jullie favoriete restaurant na een dagje shoppen of ga samen op boevenpad: de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarbij kan je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om jezelf even wat extra liefde te geven en wat me-time in te plannen. Laten we eerlijk zijn: dat kunnen we allemaal wel gebruiken.

Waar komt Galentine's Day vandaan?

Galentine's Day werd opgericht door een fictief personage: Leslie Knope van Parks and Recreation. In een aflevering in 2010 verzamelde Leslie al haar beste vriendinnen om te brunchen. 'Elke 13 februari laten mijn vriendinnen en ik onze echtgenoten en onze vriendjes thuis en komen we gewoon lekker ontbijten", legt ze uit in de aflevering.

En ja, zo werd het geboren: de dag om je vriendinnen wat extra TLC te geven. Door het ontstaan van de dag kiezen veel mensen ervoor om ook een brunch te organiseren en ook wij zijn er fan van. Er is natuurlijk geen beter excuus om mimosa's te drinken voordat de klok vier uur slaat.

Op zoek naar een Valentijnscadeau voor hem? Dit zijn onze favorieten >

Horen er cadeautjes bij Galentine's Day?

Niks is verplicht, maar als je love language gift giving is, kunnen we begrijpen dat je niks liever doet. Het maakt het natuurlijk wel nóg leuker om er een (klein) cadeautje bij te geven. ELLE's shopping editors gingen op zoek naar de zeven leukste cadeautjes om je besties mee te verwennen, voor elk budget.

Dit zijn de leukste cadeaus voor Galentine's Day

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de viral Quencher te geven, maar deze is nét even wat handiger als everyday thermofles door het formaat. Hiermee scoor je gegarandeerd punten.

2

Charlotte Tilbury Beauty Light Wand

Wat is Galentine's Day? Dít is alles wat je wil weten over deze dag van het jaar (3)

2

Charlotte Tilbury Beauty Light Wand

De Beauty Light Wand staat op het verlanglijstje van beautyliefhebbers over de hele wereld, waardoor dit het perfecte cadeau is voor Galentine's Day.

3

Skims Soft Lounge tank

Wat is Galentine's Day? Dít is alles wat je wil weten over deze dag van het jaar (4)

3

Skims Soft Lounge tank

Doe Skims cadeau en ze zal je voor altijd dankbaar zijn. Deze tanktop uit de speciale valentijnscollectie zit niet alleen overheerlijk, maar is nog cute ook.

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Little book of Dior

Wat is Galentine's Day? Dít is alles wat je wil weten over deze dag van het jaar (5)

4

Little book of Dior

Dit boekje is niet voor niks een bestseller in de Home-collectie van H&M. Perfect als ze gek is op mode of er nog iets ontbreekt in haar interieur.

Cadeaus voor Valentijnsdag onder de 50 euro die er veel duurder uitzien dan ze in werkelijkheid zijn >

5

bloomon Comforting Blooms

Wat is Galentine's Day? Dít is alles wat je wil weten over deze dag van het jaar (6)

5

bloomon Comforting Blooms

Bloemen zijn altijd een goed idee en bij bloomon laat je ze gewoon bezorgen. Het perfecte cadeau als je krap in tijd zit.

6

Demellier London The Santorini

Wat is Galentine's Day? Dít is alles wat je wil weten over deze dag van het jaar (7)

6

Demellier London The Santorini

Demellier London is dé go-to plek van moderedacteuren voor een goede en tas en dit exemplaar is perfect voor de zomer. Perfect als je haar écht even flink in de watten wil leggen.

Advertentie - Lees hieronder verder

7

Viktor & Rolf Flowerbomb

Wat is Galentine's Day? Dít is alles wat je wil weten over deze dag van het jaar (8)

7

Viktor & Rolf Flowerbomb

Nu met 20% korting

Noem het cliché of tricky, maar een parfum blijft een leuk cadeau als je je vriend(in) haar smaak goed kent. Flowerbomb is zo'n gevalletje altijd-goed en komt ook in een Petite formaat, welke je voor een heel fijn prijsje scoort.

Wat is Galentine's Day? Dít is alles wat je wil weten over deze dag van het jaar (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5927

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.